logotipo
facebook de Gastronomia - ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM
cat | es
  • Inici
  • Casa nostra
  • Gastronomia
  • Entorn i activitats
  • Opinions
  • Localització
  • Preus
  • Bloc
  • Reserves
logotipo
Gastronomia - ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM
Gastronomia - ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM
Gastronomia - ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM
 
 
RESERVA ARA

Reserva Online

RESERVA ARA

ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM

RESTAURANTS I RECEPTES DE PRODUCTES AUTÒCTONS

Restaurants recomanats per Casa Guillem

Llacs del Cardós de Tavascan 9736231787  Sra. Araceli.
http://www.hotelllacsdecardos.com
Hotel la Ribera de Ribera de Cardós 973623035/680460762
http://www.hotellaribera.com
Restaurant Mariano de Baro  973662077  Sr. Josep.
http://www.canmariano.cat
Hotel Pessets de Sort 973620000
http://www.hotelpessets.com
Restaurant Els Puis d'Esterri d'Àneu 973626160
http://www.hotelelspuis.com
Hostal Nadalet de Tirvia 973622083
http://www.hostalnadalet.com
Restaurant la Bruna d'Esterri d'Àneu 973626336 Sra. Pepita
http://www.hotelbruna.es
Restaurant Roch de Altron 973626336
http://www.rochhotel.com
Restaurant el Pigal-Casa Kiko de Llesuy 973621715
Restaurant Fogony de Sort 973621225
http://www.fogony.com
Restaurant Hotel Riberies de Llavorsi 973622051

GIRELLA /TRIPETA

Tripeta/Girella

La girella és un embotit característic del Pallars.Es pot consumir fregida,tallada o tambéamb una salsa de sofregit.
INGREDIENTS.
Menuts de xai (tripes,estómac,freixura i cor).
1/2 Kg. de carn de xai(cap i coll).
100 gr. de cansalada magra.
300 gr. d'arròs (a Tavascan s'hi posa pà)
100 gr. de pernil salat.
50 gr. de molla de pa esmicolada.
3 ous,all,julibert,pebre i sal.
PREPARACIÓ: 2 hores
COCCIÓ: 55 minuts.
DIFICULTAT: mitjana.
1.- Escaldeu l'estómac i les tripes de xai en aigua bullent per netejar-los.
Poseu el cor i la freixura a bullir durant 20 minuts i després els talleu a daus petits.
2.-Talleu el pernil,la cansalada i la carn del coll i cap a trossos petits i poseu-los en un recipient juntament amb l'arròs (o pa), els ous,la molla de pa,l'all,el julivert,el pebre i la sal.
3.- Barrejeu-ho tot i farciu lestómac i la tripa del xai amb aquesta barreja. Que no estigui masa apretada. Cosiu l'estómac i lligueu la tripa, posehu-ho a bullir amb aigua durant uns 30 minuts. Una vcegada cuit, deixeu-ho refredar i talleu-ho a rosanxes si es de l'estómac i a trossos si és tripa.
Fregihu-ho en una paella amb oli o a la brasa amb la graella.

ALL I OLI DE CODONY

Es tracta d'un producte molt nutritiu i calòric, de gust dolcenc i lleugerament picant, i amb més capacitat de conservació que l'allioli normal. Es converteix en un producte de rebost, molt adequat per tota mena de plats, tant d'acompanyament per a carns i peixos com de farciment damunt d'una llesca de pa.

INGREDIENTS
1 codony
1 gra d'all
150 ml d'oli d'oliva
aigua
sal
- S'hi pot afegir poma, cuita o crua, pera d'hivern,una molla de pa sucada amb vinagre,ou etc.

ELABORACIÓ:
Rentar el codony i posal-lo a bullir uns 20'.
Un cop cuit, deixar-lo refredar,partir-lo per la meitat,pelar-lo i treure el cor.
Agafem l'oli, els alls i els pìquem en un morter amb una mica de sal,que quedi ben fi, que faci pasta.
Afetgim el codony trinxat.
Treballar-lo una estona amb la mà de morter com si fessim all i oli.
Tirem oli poc a poc anant lligant fins consumir tot l'oli.
I JA ESTÀ.
Si no hi posem ou es conservarà més temps. al bany maria.
Es por conservar en pots

BULL DEL PIRINEU

INGREDIENTS
-Carn de llom,pernil o espatlla.
-Greix de la part de la papada.
PROPORCIONS.
60% de carn magra
40 % de greix
ELABORACIÓ
Picar la carn amb la màquina, amb colador de forat mitjà.
Picar el greix amb la màquina i a poder ser a mà fent daus petits.
Un cop picat tot ,posar tota la masa a la pastera (gibrell) i salpebrar.
De 3 a 5 gr. de pebre negre per Kg. de masa.
De 15 a 20 gr. de sal per Kg. de masa.
Barrejar tot amb les mans ,ben barrejat.
Fer tastets a la paella per veure el punt de sal i pebre.
Embutir tot amb budell cular o semicular.
IMPORTANT: Deixar els budell embutits no pasa plens ,ja que al bullir-los s'arrebentarien.
PERBULLIR.
Posar una olla gran al foc amb aigua, quan estigi a punt de bullir ,posar a dins els bulls ,cuatre o cinc en funció de la capacitat.
Deixar-los coure a l'olla una estona, procurant que no bulli massa fort ja que poden rebentar.Anem controlant i abaixem el foc.
Un cop cuits treure i deixar refredar.
Penjar en lloc fresc i airejat.
NOTA: Un cop bullit i refredat ja es pot menjar.
A mida que es van secant sont mes gustossos.





 

Reserva Online

RESERVA ARA
 
Instagram Youtube Facebook 4 espigues Catalunya Trivago Tripadvisor Turalcat
 

ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM

628707948
C/ Únic, s/n  25577 TAVASCAN LLEIDAEspaña

PL-000647
PL-000786

correu@casaguillem.cat
facebook de Gastronomia - ALLOTJAMENT RURAL INDEPENDENT CASA GUILLEM
  • Avís Legal
  • Technology Diseño Web para Hoteles, Apartamentos y Casas Rurales
Popup image

Beneficis de reservar a la nostra Web oficial.

-Caixa de seguretat gratuïta.
-Detall de benvinguda.

RESERVA ARA

loading

Este sitio web utiliza Cookies propias y de terceros, para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, para mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias, así como analizar sus hábitos de navegación. Puede aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurarlas o rechazar su uso haciendo clic en "Configuración de Cookies". El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web.